Akıllı Perde Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Temizlenir?

Yaşam alanlarının dekorasyonunda birçok parçanın uyum içinde olması gerekir. Bu parçalar arasında bazıları ise temel taşlar olarak görülür. Mobilya ve diğer tüm seçimlerinizi daha iyi gösteren perde ve halı seçimi bu nedenle oldukça önemlidir. Yaşam alanının dış dünya ile olan ilişkisini sağlayan perdeler, istediğiniz özgür alanı oluşturmanın da yegane yoludur. İçeriyi güneşle doldurmak veya karanlık bir ortam oluşturmak için perdelere ihtiyaç duyarız. Fakat bilindiği üzere perde güneşlik ve tül iki parçadan oluşur. Peki, tek bir tülün iki işlevi de görmesi nasıl olurdu? Akıllı perde tül veya diğer ismiyle lens perde hakkında merak ettiğiniz her şey bu yazımızda sizi bekliyor.

Lens perde olarak da bilinen akıllı perde, tek mekanizme ile üç işlev gerçekleştirebilen bir sistemdir. Hem tül, hem fon hem de güneşlik görevi görebilen sistemde parça parça tüller bulunmaktadır. Bu tüller, mekanizmanın açısına göre tül, fon veya güneşlik olarak şekil alabilir. Sistemde yer alan zincir sayesinde perdenin şeklini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ek olarak yandaki zincir sayesinde perdeyi ortadan ikiye ayırmanız da mümkündür.

Akıllı Perde Nasıl Kullanılır?

Akıllı perde nasıl kullanılır?
Lens perde, kullanımı oldukça rahat olan bir üründür.

Bu sistemde yer alan parça tüller, mekanizmaya bir klips sayesinde takılmaktadır. Bu klipseler raylarda özel bir parça halinde hareket eder. Ürünü çıkarmak veya temizlemek istediğinizde bu klipsleri dikkatli bir şekilde çıkarmaya özen göstermeniz gerekir. Her parçanın bağlı olduğu klipsi mekanizmadan çıkarmak için öncelikle klipsi yukarı doğru itin ve sonrasında klipsi kendinize doğru çekin. Bu sayede perdeyi kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Takmak istediğinizde ise klipsi tutun ve perde mekanizmasından yukarıya doğru itin. Geçme işlemi sırasında klik sesini duyacaksınız. Böylece perdeyi kolay bir şekilde takmış olursunuz.

Peki, akıllı perde nerelerde kullanılır? Akıllı dikey perdeyi iş yerleri, ofis ve evlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Oldukça geniş olan renk skalası ve tasarımlar sayesinde yaşam alanlarına özgün bir dokunuş yapmanız mümkündür. Ayrıca kullanım kolaylığı sağlaması nedeniyle rahat etmenizi de sağlar. Örneğin; evcil hayvanı olanlar için oldukça kullanışlıdır. Parça parça olan tasarımı sayesinde kedi veya köpeğiniz perdenin bir kısmına zarar verirse sadece o kısmı çıkarıp yenilemeniz yeterli olacaktır. Bunun dışında balkon ve bahçe kapısı gibi sürekli açılıp kapanan alanlarda geçiş için bir kısmı sabit bir şekilde açık tutabilmek oldukça rahat etmenizi sağlar.

Akıllı Perde Nasıl Temizlenir?

Güneşlik
Lens perde temizliğini yapmak, diğer perdelerle hemen hemen benzer adımları gerektirir.

Akıllı tül perdeyi diğer tüm perde modellerinde olduğu gibi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  • Öncelikle ürünle birlikte gönderilen kendi torbasını atmamalısınız. Yıkama işlemini bu torba içerisinde yapmanız ürünün renk verme ihtimalini ortadan kaldırmış olacaktır.
  • Torbaya koyduğunuz ürünü 30 derecede ve 600 devirde yıkamanızı tavsiye ederiz. Bu sayede ürün çok fazla kırışmayacak ve ütü gerekmeyecektir. Tabii ki iyi bir sıvı deterjan veya toz deterjan kullanmanız, daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Eğer spesifik bir leke varsa leke çıkarıcı ile ekstra müdahale etmeniz daha etkili olur.
  • Yıkama sonrası hafif nemli olan perdeyi asabilir veya ütüleyebilirsiniz. Ütü yapmayı tercih ederseniz, tek parçası 40 cm civarı olan perdeyi ütü masasında ütülemek oldukça kolaydır. Ütüyü doğru ayarda ve çok fazla sabit noktada tutmadan yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Ütüleme işlemi sonrasında yukarıda anlattığımız şekilde perdenizi rahatlıkla yerine takabilirsiniz.